Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2012 16:25 - Пилетата са за ядене, а не да си ги пъхате тук и там!!!
Автор: edmond Категория: Забавление   
Прочетен: 2440 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 22.08.2012 16:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това момче, Райко Байчев често ме дразни, защото е още зелена ливада, но в случая е направил блестящ анализ и просто му казвам "ЕВАЛЛА"!


Бунтът като кич Ако не бяха се изгаврили с църквата, пуситата щяха да са обикновени извратенячки


    image Илиян Савков  


Две години каторга за "Пуси Райът" са много. Несъразмерна е обаче и масовата подкрепа за пънкарките. С типичната за интернет скорост и липса на трезва преценка трите момичета придобиха статут на мъченици. Фейсбук лее съжаление. Украинките ФЕМЕН, които упорито продължават да бъркат бунта с ексхибиционизма, се съблякоха и събориха кръст в тяхна чест. Хакери отмъстиха на сайта на съда с клип на Азис. А паметникът на Съветската армия осъмна с пуси шапки.
Русия обаче е ужасно симпатична страна - най-вече заради това, че рядко се впечатлява от чуждото мнение. Мадона, Стинг, Пол Маккартни - западните идоли се изредиха в основното западно упражнение:
да подкрепят всяка наченка на опозиция на Изток
дори да се изразява в три малки сладки и объркани пусенца. Ако действието се развиваше тук, щяхме да кимаме бодро и одобрително към западните герои. Чуждите великани мислят така: а как е приятно, даже ласкателно, да мислиш и ти, клетият български гражданин, като Пол Маккартни. Това се помни за цял живот. Живях зле, обичах малко, трудих се рядко - но пък на 15.08.2012 г. бях на едно мнение с Пол Маккартни !
На Русия обаче не й пука от чуждите великани и затова е за обичане. Хулиганки, осквернителки, съд и затвор. Толкова за "Пуси Райът". Не е "пънк" Русия, не е "куул". Но освен че е "недемократична", пробвайте още една трактовка на присъдата: може би просто в Русия има свещени неща, с които човек трябва да е внимателен. Църква, Бог, вяра - там не се пипа. Там не се влиза с крясъци. Ако не разбирате, дали сме ви автор като Достоевски, той ще ви обясни. Но докато разберете, бъдете внимателни.
Човек трябва да е внимателен и с употребата на думите. Ако проследите реториката, с която хората декларират подкрепата си за "Пуси Райът", ще срещнете следните красавици: "свобода на словото", "политзатворници", "модерно изкуство". Чакайте малко. Някой да обясни сложната взаимовръзка между "свобода на словото" и
пъхане на замразени пилета по вагините
понеже братските пънкарки това правят и го има в You tube. Освен това нека всички защитници на бунтарките да си пуснат въпросната "пънк молитва" и да я изслушат няколко пъти подред. Популярният слоган, че пънкът няма да умре се проваля с гръм и трясък - по-умрял пънк от пънка на "Пуси Райът" се чува рядко. В крайна сметка, като откровени и издъхнали атеисти трудно можем да разберем цялата работа с обидата към Бог, но поне трябва да проявим сетива за това, че музиката на пуситата е обида за добрия вкус. И стигнахме до последното: "арт провокация". Шубе ме е, когато чуя, че нещо е арт провокация. Ходих на арт провокация, дето един актьор ни вкара десетина души в едно подземие и в продължение на половин час муча. Поглежда те в очите, хваща те за ръката и мучи. Но това е нищо. Казаха ми, че когато бил в настроение, заставал в центъра и акал. Оттогава ценя Чехов. Сюжет, драма, обрати, чувства. Красиво и консервативно.
Шокът е за аматьори
Затова в духа на пънк молитвата да се помолим на Богородица да прави с Путин каквото ще - но да прогони и всяка малка пикла с кофти глас и разстроена китара, която търси бърза слава и дори я получава, понеже има медии и Фейсбук, а няма Сибир. Не пускайте тези момичета в храма на бунтарите. Твърде пуси са за там.

Райко Байчев

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2012-08-22&article=421230
 



Гласувай:
9



1. анонимен - "На Русия обаче не й пука от ...
22.08.2012 16:41
"На Русия обаче не й пука от чуждите великани и затова е за обичане. Хулиганки, осквернителки, съд и затвор."

Време е и на нас да спре да не ни пука от напътствията на ЕС.
цитирай
2. tomcat2 - На Русия да и пука какво мисли запада ...
22.08.2012 17:17
На Русия да и пука какво мисли запада е все едно на лъва да му пука какво мисли торния брънбар !Чудесна статия!
цитирай
3. abadonka - Тези момичета са за лудницата.
23.08.2012 01:07
Чудно ми е масовото увлечение по всичко сбъркано и извратено. Евала на Русия, дано и у нас да вземат пример.
цитирай
4. edmond - Наистина тая статия казва всичко по ...
23.08.2012 18:06
Наистина тая статия казва всичко по въпроса. Но случаят показа и нещо друго-невероятната омраза към Русия, която се лее от нашите медии по всеки удобен случай. Рзбрали, недоразбрали всички лайняри хукват да плюят щом някоя новина е свързата с бившите ни съюзници. Толкова са жалки...
цитирай
5. анонимен - Пуситата и сега са обикновени из...
25.08.2012 08:29
Пуситата и сега са обикновени извратенячки, които са се изгаврили с църквата, за да намерят повече популярност.
И са го направили с църквата, която няма да им причини нищо лошо.
Защо не го направиха в някоя джамия в арабските страни, например?
цитирай
6. pando - ТОВА Е ПОРЕДНИЯТ ОПИТ
29.08.2012 12:09
Ненормалното да се представи за нормално...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: edmond
Категория: Други
Прочетен: 220182
Постинги: 57
Коментари: 270
Гласове: 341
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930