Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2012 06:42 - Интересен човек, приятел на баба Ванга.
Автор: edmond Категория: Забавление   
Прочетен: 1983 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


  Говорещият с извънземни До дни ще придобия 100% от капитала на "Петрол", твърди Кирсан Илюмжинов image
 
      От седмица най-големият български дистрибутор на горива "Петрол Холдинг" АД е с нов мажоритарен собственик. Името му е Кирсан Илюмжинов, чиято компания "Креди Медитеранее" изкупи дяловете на акционерите Денис Ершов и Александър Мелник и получи мажоритарния пакет от 52,5%. Ден след като информацията бе съобщена в българската преса, Илюмжинов се зарече пред руското издание "Комерсант", че  до дни ще придобие 100% от капитала на българския холдинг.
Кой е Кирсан Илюмжинов? Въпреки че името му винаги се асоциира с дейност, носеща милиарди, за бизнеса му се знае много малко, а и като че ли се избягва да се говори. Според информация в медиите в началото на 90-те той е натрупал състояние от продажба на автомобили. Тогава създава и издателската къща "Новый взгляд", която издава едноименно седмично списание в Русия.
Кирсан  Николаевич Илюмжинов е роден на 6 април 1962 г. в столицата на република Калмикия Елиста. Миниатюрната руска република е единственото място в Европа, където жителите говорят предимно монголски и изповядват будизма. Мажоритарният собственик на "Петрол" е роден в семейство на калмики. Баща му е партиен работник, а майка му - ветеринарна лекарка. Още като младеж постига забележителни успехи в шахмата. На 14 години става шампион на Калмикия,  а  година по-късно оглавява отбора на републиката. Завършва средното си  образование със златен медал, след което работи като шлосер-монтьор в завод "Звезда". След това завършва международни отношения. "Говоря руски, японски, английски, монголски, корейски и китайски. Рядко  викам преводач, за да имам време да помисля между репликите", признава той.
Илюмжинов е бил близък с българската пророчица Ванга. "Не се хваля, но бях един от тези, с които тя прекарваше много време. Седяхме и  пиехме чай. Когато трябваше, й звънях или тя ми звънеше. Тя не говореше  конкретно, а образно", спомня си той.  Илюмжинов споделя, че девет от десет предсказания на Ванга са се сбъднали.
"През април 1995 г. ми звънна нейна роднина и ме пита дали всичко с мен е наред, защото Ванга повторила няколко пъти, че вижда двама Кирчовци. Тя ме наричаше Кирчо. "Кирчо се е  раздвоил. Такъв мъничък, слабичък, а седи в две кресла", казала Ванга. След  няколко месеца ме избраха за президент на ФИДЕ и седнах на два трона - начело на  Калмикия и на световния шахмат.
Илюмжинов е начело на република Калмикия в продължение на 17 години. От 1993 г. до 2005 г. е неин ръководител, а до 2010 г. - неин президент. Известен е с подкрепата си за партия "Единна Русия" на президента Владимир Путин.  От 1995 г. е президент на Международната федерация по шахмат ФИДЕ, като през юни миналата година си навлече много критики, след като изигра партия шах с Муамар Кадафи в разгара на бунта срещу либийския диктатор.
Западните медии свързват името на Илюмжинов най-вече с неговата ексцентричност и контактите му с извънземни. В предаване по руска телевизия президентът на Калмикия сподели, че е бил отвлечен от извънземен космически кораб. Илюмжинов твърди, че срещата му от третия вид се е състояла на 18 септември 1997 г., напомня в. "Гардиън". Според него на балкона му кацнала летяща чиния, в която го чакали извънземни с жълти скафандри. "Питат ме често на какъв език сме се разбирали. Може би в този случай ставаше дума по-скоро за обмяна на идеи", споделя Илюмжинов.
Историята предизвиква усмивка, но стресна депутата от Руската Дума Андрей Лебедев. Опасенията на народния избраник бяха свързани с работата на Илюмжинов в Калмикия и с информацията, която евентуално е разменил с извънземните. Затова Лебедев изпрати писмо до тогавашния президент Дмитрий Медведев с въпроса какви са процедурите, предвидени в подобни обстоятелства.


Иван ФИЛЧЕВ

 



Гласувай:
3



1. imbe - само такива
22.06.2012 06:53
те всички само такива... http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: edmond
Категория: Други
Прочетен: 220711
Постинги: 57
Коментари: 270
Гласове: 341
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930