Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2011 15:08 - Ръката на даскала трябва да тежи
Автор: edmond Категория: Забавление   
Прочетен: 991 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 20.04.2011 15:09


               Ръката на даскала трябва да тежи   Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева има 3 деца и не може да остане безучастна към проблемите на родното училище. Дартс нюз потърси мнението й по повод последното проучване на синдикатите, според което агресията в клас разболява учителите.

image Втрещена съм от насилието в училище. Българите вече приемат за нормално тийнейджър да посегне на човека, даващ му акъл и образование. Не приемам реалността, че родители скачат агресивно на учителите, вместо да размахат пръст на детето си. Разпасан е целият ни народ.
Навремето учителите са пошляпвали децата. Сега ролите са разменени. Затова учениците излизат на улицата да искат повече права. Държат да пишат на латиница. Така им било по-лесно да си чатят с приятели в интернет.
И днес се изумих от наглото поведение на някои ученици. Заведох малкия Валери и забелязах, че другарчетата му говорят в час и нямат респект към преподавателя. Затова трябва твърда ръка спрямо подрастващите, а учителите да бъдат защитавани от закона. И без това са мачкани от реалността, работата в мизерни условия, срамните заплати. А професията им е доказано сред най-амортизиращите. Трябва твърда ръка, респект към институцията. Първата стъпка е да бъдат върнати униформите. Обиколила съм цялото земно кълбо. В Китай, Бразилия и други страни е така. Така беше и при нас навремето - дънките бяха табу, косата на плитка. Учех в спортно училище, където всяко неизвинено отсъствие или издънка можеше да сложи край на мечтите ти да станеш шампион, да секне устремът ти към участие на олимпийски игри.
Да, ама спортът учи на дисциплина, трудолюбие, екипност. Дори и един гаф може да те извади от играта. Научили са го и на Запад, макар че и там май не е по-различно. Бившият ми съотборник в националния отбор по спортна стрелба Емил Милев живее от години в САЩ. Изкарва си хляба като преподавател, но е бил принуден заради прекалената загриженост за правата на човека да си изкара допълнителна тапия при туширане на напрежението в клас. Не трябвало да разтървава възпитаниците си при конфликтна ситуация, а да ги "разграничава". Ако аз трябваше да решавам, щях направо да ги изгоня от час. Може би затова никога няма да стана треньор или преподавател. Твърде много държа на дисциплината.



(пред dartsnews.bg)



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: edmond
Категория: Други
Прочетен: 218403
Постинги: 57
Коментари: 270
Гласове: 341
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031