Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2014 05:45 - Какво замислят отстъпленците
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 4258 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Подробно за "Вълчия събор"

Към днешна дата в СМИ на практика отсъства точна информация за готвещия се ”осми вселенски” събор. Разбира се, православните добре знаят, че „осми вселенски” събор не може да има, според пророчествата на светите Отци, които предупреждават, че такъв събор ще бъде еретическо сборище. И това наистина е така, съдейки по темите, които са представени за разискване на готвещия се „всеправославен събор”.

Въпросите, които трябва да обсъждат икуменистите не само не заздравяват църковните установления, приети от Светите Отци, но дори напротив – разрушават утвърдените Божествени закони, което според правилата на Църквата, е недопустимо.

Може би сегашното мълчание оставя впечатлението, че икуменистите са се отказали от изпълнението на първоначалните си замисли – свикване на „вълчи събор” за законодателно утвърждаване „ереста на ересите”? Нищо подобно! Подготовката за него върви с пълни сили.

В това време враговете на нашия Господ Иисус Христос вече не се стесняват да обнародват своите беззаконни планове за сближване с еретиците и създаване „църквата на лукавстващите” в рамките на световното космополитно царство, начело на което ще застане сам антихристът. При това те, разбира се, дума не обелват за крайната си цел, не споменават изобщо словосъчетанието „осми вселенски събор”, когато споделят за водените предсъборни дискусии. Оттук обаче става безусловно ясно, кому служат привържениците на икуменизма: Ваш баща е дяволът; и вие искате да изпълнявате похотите на баща си. Той си беше открай човекоубиец и не устоя в истината, понеже в него няма истина. Кога говори лъжа, своето говори, защото е лъжец и баща на лъжата, Иоан. 8:44.

С идването на власт в Православната църква на икуменистите, започнаха постоянно да се устройват срещи, да се диалогизира с еретиците-католици (паписти), за свидетелство, видите ли, на „общите християнски ценности”. А на практика чрез сближаване с тези хулители на Светия Дух, впоследствие ще се приеме идеята за обединение на всички съществуващи „християнски” вярвания (безчислените еретически протестантски деноминации), а след това и до приемането на останалите религии.

Крайната цел е ясна: достигане на „вероизповедно единство” в новата секта, изповядваща еклесиологическата ерес, наречена икуменизъм. И тъкмо тази ерес искат да узаконят икуменистите на неправославния „осми събор”, наричайки го „вселенски”.

 

Десетте въпроса, поставени за обсъждане на „осмия вселенски” събор

Николай Кирилов

Константинополският патриарх Вартоломей е разпратил покани за предсъборните съвещания на „великия всеправославен събор”, където са посочени десет основни теми на предсъборните срещи:

1. Православна диаспора. Определяне юрисдикцията на православните общности извън пределите на националните граници.

2. Процедура за признаване на църковната автокефалия.

3. Процедура за признаване на църковната автономия.

4. Диптих. Правила за взаимно каноническо признаване на Православните Църкви.

5. Установяване на един общ календар за всички празници.

6. Правила и препятствия за извършване на тайнство брак.

7. Въпросът за постите в съвременния свят.

8. Връзки с другите християнски конфесии.

9. Икуменическото движение.

10. Приносът на Православието в утвърждаването на християнските идеали за мира, братството и свободата.

От изброените по-горе точки е абсолютно ясно, че за православните няма никаква нужда от провеждането на този събор. Ясно е само, че той е необходим на еретиците-икуменисти за утвърждаване на техните еретически възгледи и придаването им на необходимия за целта авторитет.

По отношение на първите четири точки – всички те вече са се обсъждали на Седемте Вселенски Събора от светите Отци, приели съответните постановления, които ние трябва само да изпълним. Въпреки това, домогванията на Константинополския патриархат за управление на православните народи по образеца на католическата църква са очевидни.

Пета точка е била разглеждана още на Първия Вселенски събор в Никея и на всички православни е заповядано да държат месецослова в съответствие с юлиянския календар. Въпреки това икуменистите ще приемат новия календарен стил, по който празнуват латиняните.

Шеста точка е внесена от Вартоломей за удовлетворяване на обновленческата похотливост – женен епископат и второбрачие на свещениците.*

Седма точка – унищожаване на постите от икуменистите (с намаляване на строгостта), въпреки определенията на Седемте Вселенски Събора.

Последните три точки касаят утвърждаване ереста на икуменизма.

Москва - Третий Рим

Превод: Десислава Главева

* Показателен е примерът с духовното чедо на митр. Антоний (Блум) - епископ Василий Осбърн от злополучната Цариградска патриаршия, който неотдавна се отказа от сан и пост, за да стане обикновен мирянин и да може да се ожени на 72-годишна възраст – бел. прев. (обратно в текста)

http://www.budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=164:2010-05-20-12-37-56&catid=41:2010-02-18-16-33-13&Itemid=78  



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4073206
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031